Devri

nikol

nikol

m. (argot de la Roche-Derrien)

(1) Viande.

(1885) ARN 34. Viande. – Br. Kig. Arg[ot] : Nikol.

(2) Nikol turgn : viande de porc.

(1885) ARN 34. Viande de porc. nikol an durgn ou nikol-turgn ; en breton, kig sal. ●(1893) RECe xiv 270. nikol-turgn, viande de porc.

(1935) BREI 411/2a. Aman e vez lavaret : Eun tamm nikol turgn. Du-hont e vez lavaret : Eun tamm kig moc'h, eun tamm kig porc'hel. ●(1975) BAHE 87/4. an asiedad nikol-turgn. ●13. en ur sachañ war an nikol-turgn, ar bembeñ hag ar zoursilh-hir. ●14. Nikol-turgn : kig-moc'h, kig-seson.

(3) Nikol kleuz : viande de volaille.

(1885) ARN 34. Viande de poule ou de poulet. nikol kleuz ; en breton, kig yar, kig ponsin. ●(1893) RECe xiv 271. nikol kleuz «viande de poule ou de poulet».

(4) Nikol ar boubouer : viande de bœuf.

(1885) ARN 34. Viande de bœuf, nikol ar boubouar ; en breton, kig berv (berw, bouilli).

Ce site utilise des cookies pour son fonctionnement.En savoir plus...